SwimCup Eindhoven ’17

Van 6 t/m 9 april vond de SwimCup plaats in Eindhoven. Dat is een internationale wedstrijd waar dus ook deelnemers vanuit het buitenland aan mee doen. Ook de Nederlandse top doet hieraan mee want het is een officiële kwalificatiewedstrijd voor de WK in Boedapest. In de ochtend worden de series gezwommen en in de middag zijn er finales. Daar moet je je dus wel voor plaatsen in de series. (Bij de meeste afstanden heb je a- en b-finales, maar bij de 50 en 100 vrij ook een c-finale. In elke finale zijn er 8 deelnemers. En aan de b- of c-finale mogen alleen Nederlanders deelnemen.)

Mijn programma zag er als volgt uit:

  • Donderdag 6 april: 50 vlinder.
  • Vrijdag 7 april: geen afstanden.
  • Zaterdag 8 april: 100 vrij.
  • Zondag 9 april: 50 vrij.

Wat had ik er onwijs veel zin in en natuurlijk was ik heel benieuwd hoe ik ervoor zou staan richting het NJJK eind juni. De 50 vlinder begon heel erg goed en was heel erg onverwacht. Mijn pr (persoonlijk record) stond op 30.81 en ik zwom 29.26. Over dag 1 was ik dus zeer tevreden. Op dag 2 had ik geen afstanden, dus had ik een mooie rustdag. Voor de 100 vrij op zaterdag was ik best zenuwachtig. Uiteindelijk zwom ik een goede en best wel stabiele race en had ik een klein pr, van 0.04 seconden. Daar was ik niet helemaal tevreden mee, maar ik ben blij dat ik weer een pr heb gezwommen. In de middag stond ik 1ste reserve voor de c-finale. Dat betekent dat als er iemand niet komt opdagen ik die mag vervangen. Maar helaas, ze waren er allemaal en dus mocht ik niet starten, volgende dag beter! De laatste dag stond de 50 vrij op het programma, mijn favoriete afstand. In de series zwom ik precies mijn persoonlijk record: 26.98. En wat was ik blij want uiteindelijk mocht ik daarmee in de c-finale starten. In de middag zwom ik 0.01 seconde sneller dan in de ochtend, daarmee was ik best tevreden en al met al kan ik terugkijken op een goed toernooi. Veel goede dingen laten zien en nu op naar mijn laatste NJJK!

Groetjes Sam!

swim cup

Op deze site kun je alle informatie vinden over het toernooi:

Uitslagen bekijken? Hieronder de link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *