Regionale Zomer Kampioenschappen Regio Zuid

In het weekend van 20, 21 en 27, 28 mei zijn de regionale kampioenschappen gehouden. Verenigingen uit Zeeland, Brabant en Limburg doen hier aan mee. Vroeger had elke provincie haar eigen kampioenschappen, nu zijn het Regionale Kampioenschappen geworden. Deze vond plaats in mijn thuisbad in Eindhoven. dit is natuurlijk heel fijn ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap dat van 15 t/m 18 juni in Eindhoven plaats vindt.

Ze hebben de zes sessies verdeeld over vier dagen:

Zaterdag 20 mei: sessie 1

Zondag 21 mei: sessie 2 en 3

Zaterdag 27 mei: sessie 4

Zondag 28 mei: sessie 5 en 6

Sessie 2 en 5 zijn de sessies waarin langere afstanden gezwommen worden, zoals de 800- en 1500 vrij en de 400 wissel. In de andere sessies worden de overige (kortere) afstanden gezwommen.

 

Weekend 1:

Op dag 1 van de RZK heb ik niet meegedaan. Mijn trainer en ik vonden dat er geen belangrijke afstanden waren met het oog op het NK. Dus was deze dag voor mij een rustdag en kon ik lekker uitslapen en voor school werken, want dat moet ook gebeuren.

 

Dag 2 had ik 1 individuele afstand en 1 estafette. Allebei de afstanden waren de 100 vrij en dat was wederom een goede oefening voor het NK omdat ik dan een soort serie en finale heb. De 1ste keer 100 vrij ging wel oké. Het voelde niet helemaal top en er waren wat dingen die ik in de middag beter kon doen. Mijn tijd was 58.95, 0.3 seconden boven mijn PR en daarmee werd ik ook 2e van regio Zuid. De 2e keer, tijdens de estafette wist ik dus wat er beter kon en zwom ik uiteindelijk ook een betere race. Nu was mijn tijd ook sneller: 58.71, nog steeds iets boven mijn PR, maar goed voor nu! Deze race ben ik samen met mijn teamgenoten 1ste geworden.

3

2

1

Weekend 2:

In het 2e weekend heb ik wel beide dagen gezwommen. De 50 vrij, 200 wissel en de 4x 200 vrij stonden op het programma voor dag 3. Bij de Swim Cup in april zwom ik al een super tijd op de 50 vrij, dus mijn verwachtingen waren niet heel hoog. Ik zwom uiteindelijk 0.26.79 en dat was een PR van 0.2 seconde. Hiermee was ik heel erg blij, want dit had ik niet verwacht. hier heb ik een mooie 2e plek meer weten te behalen. De 200 wissel ging heel zwaar, toch zwom ik een PR van 2 seconden en werd ik 3e. De laatste afstand van deze dag was de 4x 200 vrij. Na nog redelijk moe en buiten adem te zijn van mijn 200 wissel ging deze afstand iets minder en zwom ik 4 seconden boven mijn PR, ondanks dat ben ik toch 1ste geworden met mijn team. Uiteindelijk kan ik tevreden terugkijken op dag 3 waar ik 3x gezwommen heb binnen 2 uur.

Dag 4 was alweer de laatste dag. Op het programma vandaag: de 100 vlinder, 200 vrij en 4x 100 wissel. Met 4.5 seconden PR op de 100 vlinder was ik heel erg tevreden. De 200 vrij voelde heel lekker, maar uiteindelijk viel de tijd tegen. Met een tijd van 2.12.00 werd ik wel 2e maar zat ik 2 seconden boven mijn PR, jammer, maar het kan niet altijd mee zitten. Tussen de 200 vrij en de 4x 100 wissel zat genoeg tijd om me voor te bereiden op de allerlaatste 100 vrij voor de start van de NJJK en de estafette die heel spannend zou gaan worden. (In de 4x 100 wissel is de volgorde rug-school-vlinder-vrij, en ik zwom als laatste dus de vrijeslag.) Ik had er heel veel zin in. Nadat er 3 teamgenoten hadden gezwommen lagen we achter zoals we van tevoren hadden verwacht, maar ik kon de achterstand nog goed maken en dat deed ik ook. We hebben gewonnen met 2 seconden voorsprong en ik splitte een geweldige tijd van 0.57.55 waar ik ongelooflijk blij mee ben. Het was een spannende race, we hebben er met z’n allen voor gevochten en het is gelukt. Al met al een mooie 4e dag afgesloten en daarmee ook de 2 mooie weekenden van de RZK afgesloten ter voorbereiding op de NJJK.

Uitslagen bekijken? Hieronder de link:

http://vzvnjord.nl/livetime/RZK2017/

1

2

3

4

4 gedachten over “Regionale Zomer Kampioenschappen Regio Zuid”

  1. Hoi Sam
    Jij en je team hebben het fantastisch gedaan,proficiat met deze prestatie en met de medailles,ik zou zeggen ga zo door en trouwens da’s leuk zo’n blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *