ISF Aken

In het weekend van 13 t/m 15 oktober stond de1ste buitenlandse wedstijd op het programma. In het Duits gezegd: Internationales Schwimmfestival. PSV is hier al een paar keer naartoe geweest maar voor mij was het de 1ste keer. We sliepen in het Mercure hotel wat goed verzorgd was, ontbijt was inbegrepen en we konden lunch meenemen voor bij het zwembad. Het toernooi duurde van vrijdagmiddag tot zondagmiddag. In de ochtend worden de series gezwommen en in de middag de finales.

Mijn 1ste indruk van het bad was niet overtuigend, een oud bad en veel anders dan in Eindhoven en de ruimte om uit te zwemmen was klein, maar ik had zin om te racen.

Vrijdagmiddag zwom ik niet want dat waren de langere afstanden. Dus had ik nog even rust, zaterdagochtend kon ik lekker uitslapen en was mijn 1ste afstand de 50 vlinder, na een hele goede 1ste baan zwakte ik wat af in de 2e baan maar alsnog zwom ik een pr van een halve seconde. Daarna was de 50 vrij aan de beurt, mijn favoriete afstand. Na weer een goede 1ste baan, was ook hier de 2e baan wat minder. Het plan was om 1x te ademen en het waren er uiteindelijk 2. De power waarmee ik uit mijn keerpunt kwam was niet goed waardoor de rest van de baan dus ook minder was. Uiteindelijk zwom ik net iets boven mijn pr (0.3 sec). Niet zo tevreden dus, maar genoeg ruimte voor verbetering. Als laatste afstand van de ochtend was de 100 wissel. Waarin de vlinder heel goed ging, maar toen was het over. Met verzuurde armen hard zwemmen lukt niet echt, maar met alles wat erin zat eruit gehaald zwom ik 1.5 sec boven mijn pr. Niks aan te doen, volgende keer beter! In de middag waren ook de finales waarin ook de 4×50 wissel estafette mix werd gezwommen. Super gaaf om in team 1 te mogen starten, waarin in als laatste de 50 vrij zwom. Nog niet helemaal tevreden maar wel met een iets betere race zwom ik een tijd van 26.0 wat 0.6 sec onder mijn pr is. Maar omdat ik geen startzwemmer was telt mijn tijd niet. Na gezamenlijk bij Vapiano gegeten te hebben, heb ik alles opgeruimd en ben ik snel naar bed gegaan voor de laatste dag alweer. Op zondag stonden de 100 en 200 vrij op het programma. Hoewel mijn lichaam vermoeid aanvoelde had ik toch veel vertrouwen in de race. Met een 57.9 was ik zeer tevreden. Wel boven mijn pr, maar wat voelde het goed en er is ruimte voor verbetering. En alweer de laatste afstand, de 200 vrij kwam eraan. Het plan was om gecontroleerd te openen en gedurfd te zwemmen. En dan zagen we wel wat eruit kwam en zo maakt het ook niet uit als het fout ging. Na mijn plan redelijk uitgevoerd te hebben was ik al stuk na 100 meter en uiteindelijk zwom ik ook 4 sec boven mijn pr. Maar dat maakte niks uit, het mocht fout gaan en zo weten we wat we niet moeten doen of juist wel. Met een iets minder weekend, maar een weekje vakantie van school gaan we toch weer focussen op het komende weekend: De SwimCup Amsterdam!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *