SwimCup Amsterdam

Na een week herfstvakantie te hebben gehad was het tijd voor de 1ste SwimCup van het seizoen (er zijn er in totaal 3). Dit keer in Amsterdam en het werd op korte baan gezwommen. In de ochtend worden de series gezwommen en daarin kan je je plaatsen voor de finales van de middag. Op alle afstanden (behalve de 800 en 1500 vrij) heb je een A, B en C-finale, waarbij in elke finale 8 zwemmers starten, dus in totaal 24 zwemmers mogen finale zwemmen. En zelfs op de 50, 100 en 200 vrij heb je ook een D-finale wat betekent dat hierbij 32 zwemmers finale kunnen halen.

 

Vrijdagochtend was het al vroeg opstaan want mijn 1ste afstand de 50 vlinder was het 1ste programmanummer van het toernooi. Dus om 06:15 zaten we in de auto naar Amsterdam. Na lekker in gezwommen te hebben begon het toernooi redelijk met 0,04 seconde boven mijn pr. en geplaatst te zijn voor de finale in de middag. De 200 vrij ging net iets minder met een tijd van 2.08 zat ik 2 seconde boven mijn tijd, maar alsnog plaatste ik mezelf voor de finale. Na overleg met mijn trainer hebben we die afgemeld omdat het voor nu geen meerwaarde heeft en ik mijn energie kon sparen voor de rest van het toernooi. In de middag dus de finale 50 vlinder en wat ging die lekker!! Eindelijk zwom ik onder de 29.00 seconde want mijn tijd was 28.95 en dat was ook weer een pr. Op naar de volgende dag…

Op de 2e dag stond de 100 vrij op het programma, die was wat later in de ochtend dus kon ik lekker uitslapen en rustig ontbijten in het hotel. Het plan was om gecontroleerd van start te gaan en sterk terug te komen. Dat sterk terug komen lukte zeker maar ik had veel te veel energie over doordat ik té gecontroleerd was gestart. Normaal open ik een 100 vrij in 0.27.5 en nu in 0.28.3, een redelijk groot verschil. Dat resulteerde ook in 0.7 boven mijn pr maar wel een finale! In de finale wist ik dus wat me te doen stond: simpel gezegd, harder openen ;). Harder heb ik geopend maar nog iets te langzaam, ook kwam ik weer sterk terug. Met een tijd van 0.57.78, iets boven mijn pr maar daar kan ik zeer tevreden mee zijn voor nu. En dan is morgen alweer de laatste dag…

En op de laatste dag stonden de 100 vlinder en 50 vrij op het programma. Waarmee de 100 vlinder een beetje was bedoeld als opwarmer voor de 50 vrij. Ook bij de 100 vlinder was het plan gecontroleerd en voor mijn gevoel lekker te openen en dan versnellen en hard terugkomen. Dat alles was zeker gelukt, uiteindelijk was de laatste 10 meter wel heel zwaar. Maar geen probleem, want alsnog een pr van een seconde: 1.06.19. Ik ging hiermee ook als 3e door naar de B-finale waar later het besef van kwam dat ik dus als 11e van heel Nederland doorging!!! (Hoe vet?!) En als laatste dan mijn favoriete afstand: De 50 vrij. Met een mindere 1ste baan waarin ik mijn power miste, was mijn 2e baan wel sterk maar alsnog zwom ik net boven mijn pr, maar wel weer een finale. Ik wist dat het een zware middag zou worden, natuurlijk was het ’t einde van het toernooi en dus voel je vermoeidheid, maar ook zwom ik mijn beide finales binnen 20 minuten. Als 1ste de 100 vlinder waarbij de vermoeidheid na de 1ste 2 banen al toesloeg. Hoe lekker de 1ste 2 banen gingen hoe vermoeiend de laatste 2 banen gingen. Dat resulteerde ook weer met een tijd waarbij ik 1 seconde boven mijn nieuwe tijd uit de ochtend zwom. Maar snel even uitzwemmen en op naar de 50 vrij. Met de vermoeidheid in mijn lichaam begon ik aan de finale. Na een goede onderwaterfase miste ik weer mijn power en in de 2e baan ging het niet veel beter. Met een tijd van 27.00 baalde ik heel erg om zo het toernooi te moeten eindigen.

Genoeg verbeterpunten, maar ook dingen die heel goed waren. Opzich goede tijden gezwommen voor nu, over 2 maanden moet het allemaal kloppen. Daar gaan we nu 3 weken hard voor trainen met ook pas over 3 weken weer een wedstrijd. Dus de volle aandacht kan gaan naar het trainen!

Groetjes Sam

(Foto’s volgen later)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *