Competitie deel 2

En alweer de 1ste wedstrijd van 2018 stond op het programma. Deel 2 van de competitie in ons eigen thuisbad. Kijken of we na deze ronde onze koppositie nog steeds hebben. Voor mezelf stonden de 400 vrij en de estafette 4×100 vrij op het programma. Een lekker rustig programma dus. De 400 vrij is niet echt mijn afstand, maar hierop heb ik dit seizoen wel al een scherpe tijd neergezet. Ik heb toen ook meteen 10 sec. van mijn PR af gezwommen. Deze tijd redde ik helaas niet. Tot 250m ging het goed en daarna kon ik niet lekker doortrekken in mijn ritme en zwakte ik wat af. Dit resulteerde in een tijd van 4.38. 8 sec. boven mijn persoonlijke record. Toch tikte ik als 2e aan en telde ik mooi mee voor de puntentelling voor PSV. Wel was mijn techniek heel goed en zagen we dingen terug die ik in de training veel geoefend heb. In de estafette startte ik als 2e en het voelde heel goed. Met een goede uitvoering splitte ik een tijd van 57,6 hiermee zit ik wel wat boven mijn persoonlijk record, maar voor een competitieronde is dit prima.

Met geen slechte ronde hebben we ook de 2e ronde gewonnen en staan we nog steeds boven aan. Ik zeg op naar de 3e competitieronde over een paar weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *