Euromeet Luxemburg

In het laatste weekend van januari (26 t/m 28) stond de 1ste langebaanwedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal een buitenlandse wedstrijd en die was in Luxemburg. We gaan de komende tijd wat vaker naar het buitenland voor meer tegenstand tijdens de wedstrijden. We waren maar met een kleine groepje; 4 zwemmers en 1 trainer. Vrijdagochtend vertrokken we met de auto naar Luxemburg. Eenmaal aangekomen zijn we eerst naar het hotel gegaan. In de middag begon de wedstrijd, dus hebben we eerst even wat rust genomen en daarna zijn we vertrokken naar het zwembad. Dit was de 2e keer in dit zwembad, dus wennen hoefde gelukkig niet. Wel was ik heel erg benieuwd naar wat ik zou gaan zwemmen omdat het de 1ste langebaanwedstrijd was. Op vrijdagmiddag stond de 50 vlinderslag op het programma. Met een goed watergevoel tikte ik net iets boven mijn pr aan, namelijk  met 0.04. Dus best wel goed! De wedstrijd was laat afgelopen die avond dus snel gegeten en op naar bed. De volgende dag (zaterdag) stond alleen de 50 vrij op het programma. Met een goed gevoel ging ik het water in. De eerste paar meters voelde wat minder, ondanks mijn goede onderwaterfase. Na mijn ademhaling voelde het wel heel goed en kon ik de laatste paar meters goed doorpakken. Uiteindelijk zwom ik een tijd van 26,9 en dit is 0,4 boven mijn pr. Zelf had ik beter gehoopt maar toch vind ik dit prima voor de eerste wedstrijd van het langebaan seizoen. In de middag zwom ik niks, dus alleen even lekker los gezwommen. Met een tevreden gevoel ging ik mijn laatste dag in. Met op het programma; 100 vlinder en 100 vrij, dit was mijn drukste dag. De 100 vlinder begon ik sterk, opende goed maar kwam helaas wat langzamer terug. De laatste 25 meter was heel zwaar, tevens zag het  er technisch nog wel goed uit. Alhoewel ik het niet verwacht had, zwom ik een pr van 1,5 sec. Met goede moed naar de 100 vrij dus. Er was geen plan voor de 100 vrij, dus gewoon voelen hoe het gaat en kijken wat eruit komt. Met een opening van 28,6 seconde (terwijl ik normaal 1 seconde sneller open) had ik nog heel veel over voor de terug baan. Dat was ook wel te zien want ik kwam terug in 30,2. Dit is een verval van 1,6 seconde en dit is vrij weinig. Uiteindelijk resulteerde dit dus in een tijd van 58,8. En ja hoor, ook dit was een goede tijd, wel 0,2 boven mijn pr maar dat is prima voor nu. Voor een 1ste langebaanwedstrijd waren de tijden heel goed. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar dit was een goed begin. We kunnen dus met een goed gevoel het langebaanseizoen in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *