Open Vlaamse kampioenschappen

Nadat we alweer een week in ons eigen thuis bad aan het trainen waren was de 1ste wedstrijd na het trainingskamp een feit. Een 3-daags toernooi in Antwerpen. Eerst zou ik alle 3 de dagen zwemmen, maar omdat ik op vrijdag nog een stage-training had bij het RTC kon ik helaas de belangrijkste dag met de 50 vrij niet zwemmen. Helaas, maar niks aan te doen. Nadat ik klaar was met de RTC-training heeft mama me opgehaald en ben ik mee gegaan met mama naar Zeeland. Daar sliep ik dit weekend want dat is maar 40 minuutjes van Antwerpen af. Het was een wedstrijd waarbij ’s ochtends de series gezwommen zouden worden en in de middag de finales. Van tevoren had ik al met mijn trainer afgesproken dat ik me voor alle finales zou afmelden zodat het niet een te druk weekend zou worden. Hierdoor kon ik dus ook gemakkelijk bij mama slapen, want zo hoefde we alleen in de ochtend naar het zwembad.

In totaal stonden er 4 afstanden op het programma. Zaterdag de 100 vrij en 50 vlinder. Met een langzame opening in Luxemburg was vandaag het plan om sneller te openen. Met 1 seconde sneller opende ik in een 27,8. De terug baan was zwaar en dit was te merken. Met een verval van 3 seconde zwom ik een tijd van 58,7. Dit is 0,1 sneller dan in Luxemburg maar nog steeds 0,2 boven mijn pr. Op zich weer een prima race. De 50 vlinder was ook net geen pr: 0,01 erboven. Met een krachtig eind was het een goede race ondanks het vele ademen aan het begin. En zo was dag 1 alweer klaar. In de middag nog even de stad in geweest bij Goes en op naar de 2e en laatste dag. Vandaag stonden dus op het programma de 200 vrij en 100 vlinder. De 200 vrij zwem ik niet zo vaak, maar goed om een keer te zwemmen. Met een sterke opening (wat ook het plan was) kwam ik terug met een verval van 4 seconde. Dit was te veel en hierdoor zat ik ook niet meer in mijn ritme. Met nog 100 meter te gaan was dit een hele zware race en dat was te zien in mijn tijden die langzaamaan opliepen. Dit allen resulteerde in een tijd van 2,14 wat 4 seconde boven mij pr is. Helaas, niks aan te doen, niet te lang over treuren en door naar de 100 vlinder. Waar in Luxemburg de 100 vlinder heel zwaar was, wist ik dat ik iets langzamer en gecontroleerder moest openen. Voor mijn gevoel lukte dat aardig, uiteindelijk was mijn openingstijd hetzelfde als die in Luxemburg. Maar ik kwam wel 1 seconde sneller terug wat me dus een nieuw pr opleverde: 1.07.12. Dus een goede afsluiter van een lekker zwemweekendje!! Volgende week hebben we weer een wedstrijd in Antwerpen en dit is een hele belangrijke: mijn zelf aangevraagde kwalificatiewedstrijd voor de Europese Jeugd Kampioenschappen. Best spannend en op naar volgend weekend dus!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *