Competitie Deel 4

Na een weekendje rust te hebben gehad stond na dit weekend de 4e ronde van de competitie te wachten. Dit keer was die in Rotterdam in een geheel nieuw bad. En het was ook zeker een mooi bad. Met deze ronde voor mij de 200 rug en 100 vrij op het programma was het relatief rustig, want dit keer ook geen estafette. De 200 rug die ik nooit zwem en de 100 vrij, 1 van mijn favoriete afstanden. Benieuwd dus naar wat de dag zou brengen. Ook was het leuk omdat papa een keertje meeging naar de wedstrijd.

Rond kwart voor 12 vertrokken we richting Rotterdam met de auto. We moesten daar rond 13.00 verzamelen dus waren we daar redelijk op tijd. Ik kon lekker laat gaan inzwemmen want mijn 1ste race was wat later in de middag. Mijn 1ste afstand was de 200 rug. Totaal niet zenuwachtig maar gewoon heel veen zin om een keer iets anders te zwemmen. Van tevoren wist ik dat ik de 1ste 50 meter gewoon lekker moest zwemmen. Dit heb ik dan ook zeker gedaan. Het ging zwemmend heel lekker, had een goed tempo en kon op het laatste moment nog goed versnellen. Dit leverde dan ook een dik nieuw pr op van 8 sec. Van 2,37 naar 2,29. Een mooie tijd onder de 2,30. En het was ook nog eens leuk om te doen. Dit gaf me vertrouwen voor de 100 vrij die ik ongeveer 1 uur later had. Met een goed gevoel stond ik dus aan de start. Het doel was hard openen, de 3e baan goed doorpakken en dan kijken hoe ik de laatste baan doorkwam. Die harde opening was er zeker. Nog nooit eerder opende ik onder de 27 seconde en nu opende ik 26,99. Met een wat rommelige 2e 50 meter was mijn laatste keerpunt heel slecht. En hoe stuk ik de laatste baan ging, ik wilde een pr. En ja hoor, die zwom ik. Alwéér een pr op de 100 vrij dus. Van 56,77 naar 56,64.

Voor mij was het dus en zeer geslaagde competitieronde. Nu alleen nog afwachten wat de stand zou worden. ’s Avonds stond de stand er al redelijk snel op, en ja hoor met weer de beste uit de 4e ronde staan we nu flink bovenaan en kunnen we het kampioenschap al zien. Ik zeg op naar de 5e, de laatste en dus de finaleronde van de competitie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *