SwimCup Den Haag

Nadat de zenuwen in het begin van de week steeds meer kwamen was het dan eindelijk donderdag. De dag waarop we zouden vertrekken naar Den haag en wanneer het nog maar 1 nachtje slapen was tot de 1ste SwimCup.

Even in het kort wat het allemaal inhoudt. Er zijn dit jaar 2 weekenden SwimCups achter elkaar. SwimCup Den Haag (6-8 april) en SwimCup Eindhoven (13-15 april). Allebei de wedstrijden zijn kwalificatiemomenten voor onder andere de EJK (waar ik mezelf dus voor wil kwalificeren), maar ook voor het EK van de senioren. Zo krijg je dus twee toernooien waar de absolute top van Nederland aan mee doet en wat dus een gave wedstrijd oplevert! Verder zijn erop eigenlijk vrijwel alle afstanden A-, B- en C-finales. Op de 50, 100 en 200 vrij bestaat er ook nog een D-finale. Zo is er dus redelijk veel kans om finale te halen!

In de middag vertrokken we naar Den Haag. Voordat we in de middag gingen loszwemmen hadden we nog even de tijd om te chillen op de hotelkamer en de spullen uit te pakken. Na eerst wat landtraining gedaan te hebben was het tijd om te zwemmen. Met wat sprint en techniekwerk heb ik heerlijk gezwommen. Nadat iedereen klaar was zijn we met z’n allen naar de Italiaan gelopen om de hoek waar we elke avond gingen eten. De 1ste avond hebben we lang op ons eten moeten wachten, gelukkig was dat op de andere 2 avonden niet zo. Verder was het wel heel erg lekker! Na het eten waren we dus redelijk laat terug in het hotel en vrijdagochtend was redelijk op tijd opstaan. Dus snel alles opgeruimd en mijn bed ingegaan. Na een heerlijke nacht en lekker ontbeten te hebben, op naar het zwembad. Voor de vrijdag stonden de 50 vlinder en 200 vrij op het programma. Een dagje om lekker in te komen. Met een wat gehaaste race op de 50 vlinder zwom ik een halve seconde boven mij pr. Maar met die tijd haalde ik wel een C-finale dus in de middag nog een kans! Met maar 45 min voordat de 200 vrij begon even snel uitgezwommen en omgekleed. Buiten het feit dat de 200 vrij niet zo goed gaat dit jaar, was het plan wel om voor mijn gevoel een lekkere race te zwemmen met wat versnellingen en een goed begin. Uiteindelijk tikte ik aan in een tijd van 2.12. 2 seconde boven mijn pr, maar wel een seizoens beste tijd (je snelste tijd van het seizoen). Voor mijn gevoel was het een goede race met een goede opening alleen miste de versnellingen. Helaas, volgende keer beter. Voor de 200 vrij had ik me toch nog geplaatst voor de D-finale, maar deze hebben we afgemeld omdat de behoefte er nu niet was om hem nog een keer te zwemmen en de focus niet op deze afstand lag. Met nu een snelle levering van het eten waren we nu redelijk op tijd terug in het hotel. Nog even wat tv gekeken en deze avond iets later gaan slapen omdat ik zaterdagochtend lekker mochten uitslapen. Na inderdaad lekker uitgeslapen te hebben was ik helemaal klaar voor de 2e dag: de 100 vrij. Met het doel om hopelijk, eindelijk weer een pr te kunnen zwemmen. Dit te doen door maximaal te openen (wat altijd het doel was, maar tot nu toe nog nooit gelukt was ;). En dan zagen we vanzelf hoe ik terug zou komen. En jawel, dit keer wel met resultaat. Een dik nieuw pr van 58.6 naar 57.9 en dus zelfs onder de 58!! Hier komt precies het motto “vertrouw op het proces, dan komt het vanzelf” in terug. Als je maar lang genoeg wacht, al kan dat voor zwemmers heel moeilijk zijn. Ook leverde dit een mooie plek op in de b-finale. Op naar de middag dus. Na lekker gerust te hebben was ik gebrand op nog harder te zwemmen. Na de race goed doorgesproken te hebben met mijn coach met een goede voorbereiding dook ik met veel vertrouwen en plezier het water in. Uiteindelijk tikte ik als 2e aan in de finale met weer een supermooie tijd, een halve seconde sneller dan in de ochtend: 0.57.35. En dit betekent ook een A-tijd (de 1ste op de 100 vrij). Tevreden kan ik terugkijken op de 2e dag, maar dat maakt het weekend nog niet compleet. Daar was dan de laatste dag waar op het moest gebeuren: het limiet zwemmen voor de EJK. Na lekker gegeten te hebben en nog even voetbal gekeken te hebben was het tijd om te slapen. Met heel veel zenuwen was dat heel lastig en heb hierdoor ook maar 5 uur geslapen. Maar ach dat is beter dan niks!

’s Ochtends natuurlijk ook wakker geworden met heel veel zenuwen, maar eenmaal aangekomen in het zwembad en begonnen aan mijn warming-up waren de zenuwen heel veel minder en was het vooral heel erg veel zin.

Alles was duidelijk ik wist dat ik het kon dus ik was er helemaal klaar voor. Met een wat mindere start tikte ik uiteindelijk aan en zo snel als ik kon keek ik naar het bord. En daar stond de tijd van 0.26.37….. Nog een keer goed kijken maar het was echt zo, helaas weer 0.01 boven het limiet. Heel jammer en even balen mag, maar niet te lang. Want in de middag had ik nog een kans en jawel hoor, in de A-FINALEE!!! Even goed nabesproken met mijn trainer, uitkomst: geen perfecte race, paar kleine foutjes dus vanmiddag gaan we eronder. Na lekker uitgezwommen te hebben heb ik gelukkig nog even kunnen slapen. Mijn finale was pas om 17.00 en helaas moesten we om 14.00 al de hotelkamer uit dus dat werd wachten in de lobby. En eindelijk mocht ik dan gaan. En wederom aangekomen in het zwembad werden alle zenuwen omgezet in heel veel zin. Na nog heel veel succes wensen was het dan eindelijk zover. Met veel aanmoediging van de kant tikte ik aan en zag ik mijn tijd op het bord….0.26.14!!!!! OMG, ik weet niet hoe blij ik moest zijn maar het limiet is binnen! Na veel felicitaties in en rondom het bad kon ik het nog steeds niet geloven. Wel moest er even uitgezwommen worden en daarna was het tijd om naar huis te gaan. In de auto had ik eindelijk de tijd om al mijn vele berichtjes die inmiddels waren binnen gekomen te beantwoorden. En toen kwam toch even alle ontlading eruit en was het besef daar. Thuis nog even snel wat gedronken maar al met al was het een zeer vermoeiend weekend en de volgende dag moesten we ook weer naar school. Dus keek ik wel erg uit naar mijn bed ; ).

En 1 woord is denk ik genoeg voor dit weekend: GEWELDIG. Voor al dat harde werken en vroege opstaan komt er dan iets heel moois uit! Ik zal heerlijk slapen!!

Op naar het volgende weekend SwimCup in ons eigen thuis bad Eindhoven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *