Swimcup Eindhoven

Na maandagochtend vrij te hebben gehad en maandagmiddag lekker los gezwommen te hebben zijn we dinsdag weer verder gegaan met de verdere voorbereiding voor het 2e weekend Swimcup. Nog wat specifiek werk gedaan maar vooral lekker rustig gezwommen.

Natuurlijk heb ik het EJK-limiet al en was dat doel een beetje weg. Maar het plan was om wel de snelste te blijven op de 50 vrij en daar gingen we dus voor. Ook kon ik dit nu mooi zien van een bonus waarvan ik lekker kon genieten! Dit weekend stond er 1 afstand minder op het programma: 50 vlinder, 100 vrij en 50 vrij. De 200 vrij is dus afgevallen dus een iets rustiger programma.

Na donderdagmiddag los gezwommen te hebben had ik er echt veel zin in om nog een keer te laten zien dat ik onder het limiet kan zwemmen. Maar vrijdag was eerst de 50 vlinder aan de beurt. Waar ik in Den-Haag nog boven mijn pr zwom, zwom ik nu eindelijk onder de 29 en dat betekende ook een nieuw pr: 0,28,88. Een heel mooi begin van het 2e weekend dus. Uiteindelijk was bekend dat ik 2e reserve was voor de C-Finale. Wanneer er dan iemand uitvalt zou ik in kunnen vallen. Hierdoor ben je toch verplicht om naar het zwembad te komen. Maar dit was helemaal niet erg want in de middag moest ik toch al loszwemmen. In plaats van loszwemmen werd het nu gewoon mijn normale voorbereiding, maar dan wel met een iets langer inzwemmen dan normaal. Helaas mocht ik uiteindelijk niet zwemmen, maar gelukkig had ik in de ochtend een goede tijd gezwommen. Wel nog even finales gekeken maar daarna ook weer snel terug naar huis om te eten en redelijk op tijd naar bed te gaan. De 2e dag stond dan de 100 vrij op het programma. Na al 1,5 sec pr gezwommen te hebben in Den-Haag kon ik nu mijn 100 vrij lekker gaan zwemmen en zou het mooi zijn als ik nog harder zou zwemmen. Met een hele harde opening, verzuurde ik wel wat de laatste meters maar ondanks dat had ik wel een mooie seriewinst te pakken en nog een klein onverwacht pr. 0,57,2. Deze tijd was ook mooi genoeg voor een plek in de C-finale. Op naar de middag dus. Lekker wat gegeten, geslapen en zo was het alweer tijd om te gaan. Na een iets te langzame opening, verzuurde ik wel wat minder op de terugbaan. Maar dat leverde niet genoeg resultaat om harder te zwemmen dan in de ochtend helaas. Met een tijd van 0,57,6 zwom ik iets minder dan een halve seconde boven mijn pr. Jammer dat ik niet harder kon in de finale maar als je toch 1 seconde onder je oude pr zit is dat niet slecht! Eerst lekker uitgezwommen en daarna weer genoten van de finales, waarbij een teamgenoot van mij zijn limiet zwom voor de EK van het senioren. Een hele mooie afsluiting van de 2e dag dus en zo kunnen we op naar de 3e dag met de 50 vrij wat ook alweer de allerlaatste dag is van 2 weekenden Swimcups… Na een wat betere nachtrust gehad te hebben dan een week eerder konden we op naar het zwembad. Met als doel om de snelste te blijven op de 50 vrij moest er toch nog hard gezwommen hebben. Helaas lukte dat in de ochtend niet helemaal zoals gehoopt. Met de 1ste 25m die niet goed voelde, kon ik mijn versnelling ook niet plaatsen en zo kwam er een tijd uit die ik niet had gehoopt: 0,26,36. Maaar, dat is wel weer onder het EJK-limiet. En niet zomaar, na 2x er 0,01 erboven te hebben gezeten zwom ik nu precies het limiet! Maar heel tevreden was ik niet, wel als 2e door naar de B-finale dus in de middag een mooie plek om harder te gaan. Ook nog even goed de race en teleurstelling besproken met mijn coach zodat we het toernooi goed konden afsluiten in de middag. Daarna snel naar huis om te eten en te rusten want heel veel tijd tussen de ochtend- en middagsessie was er niet, waardoor we al snel weer richting zwembad mochten. En na 2 hele leuke weekenden kwam daar dan het einde in zicht van de Swimcups 2018. Maar eerst mochten we nog een keertje voor de laatste keer knallen! En dat was ook het plan. De 1ste 25m had net zoals in de ochtend niet genoeg snelheid, gelukkig kon ik wel mijn versnellingen plaatsen waardoor de race toch iets beter was en dat resulteerde ook in de tijd: 0,26,26. Niet sneller dan vorige week, maar een prima tijd (wederom onder het EJK-limiet) om het toernooi hiermee af te sluiten. 2 volle weekenden optimaal racen is ook best vermoeiend, en dat was te voelen na mijn laatste race. Maar goed uitzwemmen was hier toch belangrijk dus dat hebben we ook maar gedaan.

En dat was het dan, de Swimcups 2018, 2 toernooien om NOOIT te vergeten. Mijn doel is bereikt dus ik zeg op naar de EJK in Helsinki!!!!

(Witte badmuts)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *