Competitie deel 5 (finaleronde)

Na 2 weekenden SwimCups stond er daar dan nog de 5e en laatste ronde van de competitie te wachten. Na maandag de hele dag vrij te zijn geweest moest er dinsdag gewoon weer getraind worden met het oog op het weekend. Na alle 4 de competitierondes gingen we met het hoogst haalbare puntenaantal de finale in. Het was dan ook vrijwel zeker dat we het kampioenschap naar Eindhoven zouden brengen, maar in de finaleronde worden er dubbele punten uitgedeeld waardoor de kans bestond dat we geen kampioen zouden worden, maar we dan wel héél slecht moesten zwemmen.

Met in de ochtend nog een rustige training afgewerkt te hebben vertrokken we rond 11 uur met de bus richting Amsterdam. Voor mij stonden deze competitieronde de 4×100 wissel mix, 100 rug, 4×100 vrij dames en de 10×50 vrij mix op het programma. Redelijk druk omdat de wedstrijd bij elkaar maar ongeveer 2.5 uur duurt. Eenmaal aangekomen gelijk mijn landtraining gedaan, ingezwommen en meteen gaan omkleden want mijn 1ste nummer (4x100wissel mix) was al het 2e programma. Met van tevoren de insteek dat we een nieuw Nederlands Record 17 jaar en jonger konden zwemmen waren we toch wel wat gespannen. Onze inschrijftijd was 4.00.23 en het oude record stond op 4.03.74 Dus we wisten dat we redelijk wat speling hadden, het enigste wat we moesten doen was als eerste aantikken. Uiteindelijk hadden we een heel goed begin van de estafette (meisje) wat de jongens (2e en 3e zwemmer) vast konden houden waardoor ik in het water dook met een mooie voorsprong. Uiteindelijk heb ik die voorsprong mooi uit kunnen breiden en zwom ik een hele mooie tijd van 55.70. Pr van dit seizoen is: 56.64, dus dat is bijna een hele seconde harder. Uiteindelijk tikte we dus als eerste aan en het harde zwemmen van ons resulteerde dan ook in een nieuw NEDERLANDS RECORD!! (verbetering van 6 seconde). Al redelijk snel stond daarna de 100 rug op het programma. Maar met nog een beetje een vermoeid lichaam zwom ik toch een pr van 2 seconde. Van 1.11 naar 1.09. Tussen de 100 rug en 4×100 vrij had ik wat gelukkig wat langer rust, alleen had ik heel erg veel last van mijn astma waardoor ik niet goed kon ademhalen. En dit had jammer genoeg ook invloed op de andere 2 afstanden. Bij de 4×100 vrij was ik startzwemmer zodat ik een poging kon wagen om mijn pr aan te scherpen. Maar helaas, met de omstandigheden die er op dat moment waren was dit helaas niet gelukt. Ik zwom een tijd van 0.56.96 wat een halve seconde boven mijn pr is. Helemaal niet slecht, maar er zit veel meer in waardoor dat best frustrerend is dat je ademhaling nu niet meewerkt. Maar snel de knop omschakelen en op naar de laatste afstand, hét spektakel van de laatste ronde, de 10×50 vrij mix. In deze estafette zwemmen natuurlijk 5 meiden en 5 jongens. Per leeftijdsklasse 1 jongen en 1 meisje. Best wel een eer om die te mogen zwemmen, want jij bent dan gewoon de snelste van jou leeftijdsgroep. Als 3e mocht ik starten. En helaas gleed ik uit bij mijn overname waardoor we wat tijd verloren en was mijn keerpunt iets te ver weg van de kant. Dit resulteerde dan ook in een tijd waarop ik niet had gehoopt: 0.26.05. Maar zeker niet slecht en met de dingen die er fout gingen en mijn astma is het dus duidelijk dat het veel harder kan. Maar het allerbelangrijkste is toch dat we de estafette hebben gewonnen. En dat is echt supergaaf om dat met je team te doen.

Hierna was het even afwachten op de uitslag, maar met zekerheid wisten we al dat we Nederlands Kampioen waren. En dit voor de 5e keer op rij!!! (voor mij de 3e). Nadat we gehuldigd waren was het doel om iedereen het water in te krijgen natuurlijk en even lekker helemaal uit ons dak te gaan. Dat hebben we zeker gedaan, maar daarna was het ook weer tijd om te gaan omkleden want we moesten weer met de bus naar huis.

Nadat we weer in Eindhoven waren aangekomen hebben we alleen wat met zijn allen gedronken, want het feest was de volgende dag pas. Zondag nadat ik mijn verjaardag heb gevierd op naar Eindhoven om lekker te bbq’en en ons kampioenschap te vieren. En dat is zeker gelukt, ik zeg op naar ons 6e kampioenschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *