Open Belgische Kampioenschappen

Na de finaleronde van de competitie waren er 2 weken waarin ik geen wedstrijd had. Deze 2 weken waren dan toevallig ook de Meivakantie waarin we wel hebben doorgetraind en waar bij mij de focus vooral even op school lag richting mijn examens. De week voor de examens had ik weer een wedstrijd, de Open Belgische Kampioenschappen van 10 t/m 12 mei. Dit keer vond de wedstrijd plaats in Gent waardoor ik weer makkelijk bij mama kon blijven slapen. Als enigste van PSV ging ik naar deze wedstrijd omdat de rest een wedstrijd in Nederland had, maar mijn trainer vond een buitenlandse wedstrijd beter op zijn plaats richting de EJK. Dus werd het weer een wedstrijd in België. Ook was het een wedstrijd waarbij ik het 2/3 dagen zonder trainer moest doen en dit was voor mij ook redelijk nieuw omdat ik dit nog nooit heb gedaan bij PSV. Verder zitten we midden in ons trainingsblok dus is het belangrijk om veel te racen en is het ook niet erg en normaal wanneer je wat boven je pr zwemt.  Dus een wedstrijd waarbij ik veel kan leren denk ik ; ).

Op donderdag (tijdens hemelvaart) startte ik met de 100 vlinder. Met voor mijn gevoel een opening die redelijk langzaam was opende ik toch in een relatief snelle tijd 0.30.22. Na mijn keerpunt verzuurde ik al meteen en werd het heel zwaar. Dit was te merken aan mijn terugbaan in een tijd van: 0.38.37… Uiteindelijk kwam ik dus uit op een tijd van 1.08.59 wat 1 seconde boven mijn pr is, dus dat viel nog mee. De finale voor de middag heb ik niet bereikt en dus konden we al lekker vroeg naar huis. Eenmaal thuis veel geleerd en ’s avonds weer op tijd naar bed voor de volgend dag. Met op de 2e dag een afstand die ik vrijwel nooit zwem, de 200 wissel en mijn favoriete afstand, de 50 vrij was het een leuk dagje. Met een prima start op de 50 vrij miste ik snelheid in de 1ste 25m maar maakte dat weer goed in de 2e 25m. Uiteindelijk een tijd van 0.26.59. Prima voor in de series en hopelijk kan ik vanmiddag harder. Na de 50 vrij lekker uitgezwommen voor de 200 wissel. De vlinder voelde heel goed, waarna ik bij de rug niet hoger kon komen in de slagfrequentie (aantal slagen dat je maakt per minuut), de schoolslag was voor mij prima en de borstcrawl was gewoon helemaal stuk gaan. Uiteindelijk zwom ik een tijd van 2.34.09. Eerst was ik niet tevreden omdat het ongeveer 1 jaar geleden was dat ik de 200 wissel had gezwommen en ik nu geen pr zwom. Uiteindelijk vond ik het toch best prima omdat ik veel minder rugcrawl en schoolslag zwem in de training en mijn blessure van mijn lies niet bevorderlijk is voor de schoolslag. Buiten dat vond ik het wel heel leuk om weer een keer een afstand te zwemmen die ik bijna nooit zwem. Na weer uitgezwommen te hebben was het tijd om goed te eten en lekker te rusten voor de finale van de 50 vrij in de middag. Na lang te moeten wachten mocht ik dan eindelijk zwemmen. Na weer een prima start en meer snelheid in de 1ste 25m ging het helemaal mis. Normaal adem ik op 35m, maar nu was mijn lucht op waardoor ik op 25m moest ademen en helemaal door de war raakte. Nog proberen te versnellen, maar dat mocht niet baten. De laatste 15m was ook zwaar en dit resulteerde in een slechtere tijd dan in de ochtend: 0.26.69. Een 2e plek was er wel maar wat baalde ik na deze race… Lekker naar huis en op naar de laatste dag met nog 2 afstanden te gaan: de 100 vrij en 50 vlinder. We begonnen met de 100 vrij. Redelijk tevreden was ik na mijn race met een tijd van 0.58.09. Verbeterpunten waren er voor mijn gevoel genoeg. 1ste 25m was te langzaam en de laatste 25m daalde mijn slagfrequentie heel erg, ook kon mijn keerpunt beter. Hopelijk kan ik dit vanmiddag toepassen in de finale, maar eerst de 50 vlinder. De 50 vlinder ging heel lekker, het voelde gewoon goed alleen was het jammer dat ik niet helemaal uitkwam bij mijn finish. Ondanks mijn slechte finish dus zwom ik 0.28.89, maar 0.01 seconde boven mijn pr. Wanneer mijn finish dus goed was geweest had een pr er wel ingezeten, maar helaas! In de middag nog een kans, dus hopen op een pr. Eerst was weer de 100 vrij, de 1ste 50m voelde beter dan in de ochtend en de opening was ook sneller. Daarna was het op en zo was de terugbaan zwaar. Uiteindelijk scheelde het niet veel in de ochtend maar helaas een langzamere tijd: 0.58.22. Toen bleef de 50 vlinder nog over. Met weer een prima 50 vlinder was wel de 1ste 25m te gehaast waardoor het niet heel efficiënt was. Hierdoor zwom ik 0.1 langzamer dan in de ochtend: 0.28.98. Helaas niet het weekend af kunnen sluiten zoals ik had gewild. Maar ik kan genoeg verbeterpunten meenemen naar de trainingsperiode richting de EJK en zoals ik al zei was het een wedstrijd waarin ik veel heb geleerd! Nu gaat de focus even naar school, waarbij ik aankomende 2 weken mijn examens gaan maken en daarna kunnen we weer alles op het zwemmen zetten!!

(filmpjes van mijn races zijn te zien bij het tabblad filmpjes. Ik heb altijd een witte badmuts op met roze tekst.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *