Regionale Zomer Kampioenschappen

Na een weekendje vrij te hebben gehad maar druk bezig te zijn geweest met leren voor mijn examens en dus 1,5 week examens heb gemaakt was in het weekend van 26 en 27 mei alweer het 1ste weekend van de RZK (regionale zomerkampioenschappen). (Dit jaar zwem ik maar 1 weekend omdat het geen zin heeft om meer te zwemmen in de voorbereiding richting de EJK).  Een wedstrijd waarbij het wederom weer belangrijk was om lekker te racen. Met in deze wedstrijd wel een bijzonder experiment. Namelijk, mijn eigen coach gaat niet mee naar de EJK, dit heeft als gevolg dat ik op de EJK gecoacht ga worden door iemand waarvan ik nooit training krijg. Als voorbereiding op de EJK had mijn trainer het plan om dit weekend mij te laten coachen door een trainer van de junioren die ik eigenlijk niet zo goed ken. Dit vond ik echt een heel goed idee en stond daar volledig achter en was benieuwd naar hoe het zou uitpakken.

 

Met op zaterdagochtend nog een kleine training afgewerkt te hebben was zaterdag nog een rustige dag. Namelijk alleen de 400 vrij stond op het programma, een keer een wat langere afstand. En ja dat merkte ik dat het een langere afstand was, de 1ste 200m ging redelijk goed maar daarna kwam de verzuring behoorlijk en besefte ik me waarom ik een sprinter was geworden ; ). Met een uiteindelijke tijd van 4.48 zwom ik 3 sec boven mijn pr. In eerste instantie was ik hier niet heel erg tevreden mee omdat het al een jaar geleden was dat ik de 400 vrij op lange baan had gezwommen maar aan de andere kant weet ik dat de 400 vrij niet echt mijn afstand is. Dit werd ook door mijn eigen trainer bevestigd door het feit dat we meer gefocust hebben op de kortere afstanden en je dus zo wat in levert op de wat langere afstanden. Na de 400 vrij kon ik dus lekker op tijd naar huis en heb lekker weer een keer bij mijn opa en oma gegeten. Want zolang je die nog hebt moet je daar van genieten! ’s Avonds wel weer redelijk vroeg naar bed om me goed te vullen op de volgende dag. Nu wel een drukkere 2e dag met 4 afstanden: 100 vrij, 100 rug, 50 vlinder en de 4×100 vrij. In het begin dus de 100 vrij waarop ik hoopte beter te zwemmen dan in Gent. Met voor mijn gevoel een prima opening werd het de terugbaan de laatste meters zwaar en tikte ik aan in een tijd van 0.58.23. Hier was ik dus niet tevreden mee en ook was het heel jammer dat ik er de laatste 5 meter werd uitgetikt en hierdoor 2e werd. Maar dat is niet het belangrijkste. Gelukkig mocht ik later op de dag starten in de 4×100 vrij. Na de 100 vrij was er niet veel tijd dus moest ik even snel uitzwemmen en me omkleden voor de 100 rug. Met geen verwachting ging ik de 100 rug in, gewoon even lekker zwemmen. En een relaxte race was het zeker, met een te langzame opening had ik de terugbaan nog heel veel over waardoor ik niet heel erg vermoeid aantikte, ondanks dat zwom ik toch een dik pr van 4 seconde. Maar voor de volgende keer weet ik dat ik harder kan openen. Na de 100 rug had ik wat meer tijd voor de 50 vlinder, dus even lekker uitgezwommen en rustig alles kunnen doen. Met het idee dat ik in Gent een hele goede 50 vlinder zwom was de verwachting dat ik wel een nieuw pr kon zwemmen. Uiteindelijk deed ik dat ook, van 28.88 naar 28.82 en tikte als 3e aan. Maar helaas, ik merkte het zelf al, ik startte te vroeg en daardoor was ik gediskwalificeerd. Hoe of waardoor het kwam is voor mij ook een heel groot vraagteken. Dit was namelijk pas de 2e keer in heel mijn zwemcarrière dat ik vals was, toevallig wel 2x op de 50 vlinder XD. Maarja niks aan te doen, volgende keer beter! Na 3 afstanden gehad te hebben was de vermoeidheid wel te voelen, maar toch was ik heel erg gebrand om harder te zwemmen in de estafette dan ik deed op mijn individuele afstand in de estafette. Met een wat gemakkelijkere opening de 1ste 50m, (die ook langzamer was dan bij de individuele), kon ik wel harder terug komen. De verzuring kwam pas heel laat en was ook niet heel veel. Hierdoor zwom ik een tijd van 0.58.13. Nog steeds niet heel dichtbij mijn pr, maar sneller dan op mijn individuele afstand waar ik heel blij mee was en prima voor nu midden in een trainingsperiode. Het was dus weer een lekker weekendje racen waarbij het experiment met de coach goed heeft uitgepakt waarvan ik veel geleerd heb! Nu hebben we even een paar weekjes geen wedstrijd en kunnen we ons volledig richten op de voorbereiding voor de EJK. En dan is de laatste wedstrijd de ONK lange baan, dit jaar in het nieuwe bad in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *